made with

Pieter van den Hoogenband

 

Succes is het uitsluiten van toeval. Geloof hebben in jezelf. En elkaar. Dan een slim plan maken. Mentaal, emotioneel, spiritueel, fysiek en financieel. Daar niet van af wijken.

Ben je op zoek naar inspiratie voor topprestaties? Naar praktische tips, verhalen en lessen om je team of organisatie verder te brengen? Vanuit de praktijk van het presteren? Mentaal fit, breinvriendelijk en praktisch?

De afgelopen twee jaar heb ik me intensief verdiept in de logica van het denken, voelen en doen van één van Nederlands ongeëvenaarde sportmannen, de Olympische legende Pieter van den Hoogenband. Onder de noemer: ‘Goud in Handen’, gebruiken Pieter en ik de lessen uit zijn sportcarrière en die uit mijn ontwikkelpraktijk om je verder te brengen. We stellen vragen, verbinden dromen met doelen, zoeken samen met jou, je team of organisatie naar de wetten van succes. Dat doen we in de vorm van dialoogsessies, presentaties, workshops of training op maat. Centraal staat hoe ook jij je unieke talent kunt ontdekken en verzilveren. In goud.

made with

Cindy Wigglesworth

Sommige boeken maken het verschil. Niet alleen zakelijk, ook persoonlijk en vice versa. Zo ben ik in de loop der jaren gegrepen door Covey’s ‘Seven Habits’, Goleman’s ‘Emotional Intelligence’, Cornelis’ ‘Logica van het gevoel’, Kinder’s ‘Seven Stages of Money Maturity’, Pink’s ‘A Whole New Mind’ en Chade-Meng Tang’s ‘Search Inside Yourself’. Aan deze topselectie heb ik onlangs het boek ‘SQ21’ van Cindy Wigglesworth toegevoegd.

Wigglesworth werd gegrepen door de eenvoud en impact van het werk van Goleman op het vlak van emotionele intelligentie en (EI/EQ) was vastbesloten een aansluitende matrix te ontwikkelen voor het gebied van de spirituele intelligentie (SQ). Met diverse internationale ‘leaders in the field of executive (business) coaching and training’ deel ik de mening dat zij hier meer dan in geslaagd is. Wat mij daarbij aanspreekt is de brede en diepe onderbouwing van haar werk, de wetenschappelijke toetsing en de erkenning van dit werk als ‘complementair’ door Goleman zelf.

Knap is dat Wigglesworth haar theorie en de SQ21 test vrij heeft weten te houden van welke religieuze, new age of spirituele kleuring dan ook. Mede daardoor zijn de 21 geformuleerde essenties van spirituele intelligentie zo treffend en is de hierop gebaseerde SQ21 test zo verhelderend en een echte aanrader voor wie actief wil werken aan de ontwikkeling van zijn visionair leiderschap.

Daarnaast is het een verademing dat het ‘Deep Change’ coaches network dat eveneens door Wigglesworth werd opgezet onderschrijft waar dit hele gebied over gaat. Ik trof hier collega’s van niveau die echt willen inspireren, delen en elkaar(‘s praktijk) naar een hoger plan tillen. Verfrissend.

Op dit moment rond ik mijn opleiding tot gecertificeerd ‘Deep Change’ coach af, waarna ik ook het werk van Cindy integreer met mijn filosofie van totale intelligentie. Ook kan de SQ21 test dan bij mij worden afgenomen.

made with

George Kinder

 

Er is geen thema dat zo snel het licht in iemands ogen aan- of uit doet gaan als het bezit van of gebrek aan… geld. Geld is het dominante middel om waardering (waarde, erkenning) uit te drukken en algemeen aanvaard als systeem voor uitwisseling (koop en verkoop). Tegelijkertijd is ons persoonlijk financieel reilen en zeilen en wat dat met ons doet één van de laatste echt grote taboes.

In de eerste jaren van mijn coaching- en traingspraktijk kwam het geregeld voor dat de factor geld, uitgedrukt in concrete bedragen, maakte dat coachees, persoonlijk en zakelijk, ervoor kozen niet te -durven- doen wat ze daadwerkelijk verlangden. Goed doordachte en zorgvuldig omschreven wensen en doelen sneuvelden in het licht van de -vaker gevoelsmatig vermeende dan feitelijke- financiele werkelijkheid.

Mijn frustratie hierover maakte dat ik op zoek ging naar de betekenis van geld in de filosofie, de wetenschap en -natuurlijk- de financiele wereld. Zo kwam ik op het spoor van de op Harvard afgestudeerde financieel planner George Kinder. In zijn werk herkende ik mijn vermoeden dat niet geld, maar onze in de loop der jaren verzamelde en ‘gewoon’ geworden aannamen en overtuigingen hierover, de echte belemmering vormen. Aan ons om deze te onderzoeken en te toetsen op hun waarde. We hoeven niets, maar kunnen veel wanneer we onze angsten ontketenen en onze hoop inwisselen voor actie. Voor kennis van onze natuurlijke behoeften, dat wat er wezenlijk toe doet. Voor vertrouwen in onze acties, stap voor stap, gebaseerd op een plan dat werkt. Voor reflectie en ontwikkeling. Mentaal, emotioneel, spiritueel, fysiek en financieel.

Ik heb mij hier vanaf 2004 intensief in verdiept en ben door George Kinder opgeleid en gecertificeerd om als master trainer en RLP (Registered Life Planner) de door hem ontwikkelde trainingen verder vorm en door te geven. Dit doe ik met passie en  op gevarieerde wijze. Soms op eigen titel, vanuit mijn filosofie van totale intelligentie en in lijn met de vier basisvragen. Vaak ook in samenwerking met het Kinder Institute of Life Planning. In Nederland heb ik zo bijgedragen aan het opleiden van nu al meer dan honderd erkende Financial Life Planners. En dat is wat mij betreft nog maar ‘een beginnetje’ 🙂

Ook ben ik trots op de Vereniging van Life Planners in Nederland (VLPN) die zich op eigen kracht heeft ontwikkelt en een steeds duidelijker stem laat horen in de wereld van het moderne financieel advies. Het is niet voor niets dat in vrijwel alle op vernieuwing, transparantie en reële advieswaarde gerichte bewegingen in de financiele wereld, waaronder het New Financial Forum (NFF), Life Planners het voortouw nemen.

Contact

van harte welkom

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bij Jolande van der Made ben je welkom. Je kunt haar mailen of even bellen op nummer: +31 (0)6 81 733 318


Gerard van der Made bv
postbus 543
3500 AM
Utrecht
06 - 81 733 318

Contact