Amsterdam City Swim

15 september 2015
|

IMG_2627

(leestijd < 1 minuut)

 

Ik draai me om, laat me drijven, voel de zon door de wolken heen breken. Het is zondagmiddag en ik lig in het water. In de Amstel. Een diep geluksgevoel verjaagt de kou die ik ook voel. Hier ben ik geboren, hier ben ik getrouwd, hier gebeurt het. Ook vandaag.

 

Opnieuw draai ik me om, hervat mijn slag en beweeg me onder de Magere Brug door. Buig af naar rechts, zwem nogmaals onder de brug door en koers nu richting de Utrechtse- en Keizersgracht. Ik voel me koning. Vergeet de mogelijk matige waterkwaliteit en duik kopje onder om tintelfris boven te komen.

 

Open water mindfulness

Buitenzwemmen doet iets met me. Mindfulness in optima forma. Ik ben me er bewust van dat ik leef, dat mijn wervelende geest in een lichaam zit dat –godzijdank- actief kan zijn. Als ik wil. En ik wil dat. Als ode aan het leven, als eerbetoon aan alles wat ademen en bewegen kan. Als bewuste bijdrage aan wat ik niet veranderen kan en toch veranderen wil. Ziektes die je kunnen overvallen, zonder reden, zonder pardon. Ziektes die het systeem plat leggen, stap voor stap. Onvermijdelijk.

 

ALS

Moet van de kaart.

 

DANK

Voor alle support en sponsoring.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet gepubliceerd

Een ogenblikje...